Goede programmeur nodig die meedenkt?Afas inkoopprijzen en voorraden
terug

AFAS-koppeling versnelt aanzienlijk: flexibel en snel bij Canon Business Center

Actuele informatie is een must

Voorheen zorgde de bestaande koppeling met AFAS bij Canon Business Center voor belemmeringen in de samenwerking met belangrijke leveranciers als Quantore, Also en Ingram Micro. Dit kwam voornamelijk door de trage performance en starre structuur.  Het was dan ook een strategische keuze om deze koppeling te herontwikkelen.

Toekomstgerichte flexibiliteit

We hebben voor Canon Business Center een nieuwe AFAS-koppeling ontwikkeld die zowel flexibel als schaalbaar is. Deze aanpak maakt toekomstige aanpassingen aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter. De uniformering van verschillende datastromen verhoogt de wendbaarheid van het systeem. Hierdoor wordt het makkelijk om nieuwe leveranciers aan te sluiten

Versnelde data-actualisatie en inzichtelijkheid

De nieuwe koppeling is ontworpen om data op te halen, te vergelijken met de data die we al hebben en alleen de verschillen in gegevens te actualiseren. Dit geeft ook inzicht in wat er precies veranderd is. Door inzet van moderne methoden zoals parallelle verwerking is de snelheid van het systeem nogmaals aanzienlijk toegenomen. Grote prijsaanpassingen zijn nu binnen een half uur gerealiseerd en voorraadupdates van duizenden artikelen nemen slechts 5 minuten in beslag. Een versnelling van 20 tot 100 keer!

Bonus!

Met de actuele data die nu tot onze beschikking staat, is het mogelijk geworden om de processen rondom verkoop, inkoop en verzending te automatiseren. Deze koppeling regelt nu het merendeel van deze taken, waardoor medewerkers zich enkel nog hoeven te focussen op uitzonderlijke situaties. Dit brengt uiteraard significante voordelen met zich mee.

Conclusies

De vernieuwde AFAS-koppeling is een game-changer op het gebied van efficiëntie en flexibiliteit en kostenbesparing. Voor vergelijkbare projecten is het aan te raden te investeren in een flexibel en schaalbaar ontwerp. Het goed ordenen en selectief en parallel bijwerken van data resulteert bovendien in significante snelheidswinst. Met deze strategie is Canon Business Center optimaal voorbereid op huidige en toekomstige marktuitdagingen.

#Afas #Connector #prijslijstbeheer #Quantore, #Also #IngramMicro

plaatje

Team Canon Afas inkoop